UVK-Rullen

Tävling idag på min nya ”hemmaplan” Uppsala då UVK-Rullen kördes på ny bana ute vid Wiks Slott. 2 varv på en 24km bana innehållande lite små backar och fina vägar i stort sätt utan trafik. Vinden däremot var dagens rejäla motståndare vilket tog ut sin rätt längs med banan. Efter ca 5 kilometer kom en av varvets lite längre stigningar. Tog då insiativ till att skapa dagens utbrytning och efter några kilometers hårdkörning var jag, förra helgens segrare Tom Fahlén och Isac Holmström loss. Avståndet ökade successivt till den jagande klungan och vi samarbetade bra i både med, kant och i motvind. In mot varvning kom loppets enda spurtpris och tyvärr var min tid i täten slut. Tempot skruvades upp och efter också så likt förra helgen hamnade jag ensam i ingemansland.

Hade ca 25 sekunder ner till klungan här och var lite osäker på om jag skulle slå av tempot och backa tillbaka för att senare sticka eller samla kraft för en spurt. Men beslöt mig för att dunka på i jämn högt tempo och fick positiva tider till de bakom. Som mest 1min och 20sekunder så släppte tanken på att skruva ner tempot och tänkte mer att det fick bära eller brista. Trots lite oro då krafterna började ta slut kunde jag kriga på och glida in som 3a med över en minut till klungan. Skönt det.

Hade som mål att kriga om en pallplats inför och lyckades med det tillslut. Känslan i kroppen var betydligt bättre idag jämför med förra helgen. Förhoppningsvis fortsätter det att kännas bättre och bättre. Nästa helg är det återigen tävling i Snö och Tö rullskidtour och ryktet går att åkare från Lager 157 kommer till start i Skoklosterrullen. Så blir säkert en riktigt genomkörare även nästa helg. Vi hörs!

Resultat från dagen:

https://live.eqtiming.com/50262?fbclid=IwAR0rl1H1u8cQUa1gdzgZ1eVKSaffbf-L2Y4_92SrdmyDkpuKBIeRFhS1YXc#result:188597-0-1097830-1-1-

Film från dagen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s