Arlanda Roller Ski Race

Igår lördag kördes tredje deltävlingen i Snö och Tö Rullskidtour på Arlanda test track. Tävlingen inledes med en individuell prolog (1 varv på banan, ca 2,2km) på förmiddagen och sedan masstart där vi startade enligt resultatet från prologen. Huvudtävlingen kördes 1 timme och 30 minuter och när förste person gått över startlinjen var det ett varv kvar. Banan vi körde på var i stort sett helt platt och innehåll en del kurvor.

I prologen kom jag 2a efter Robert Brundin vilket gjorde att jag kunde vara med och påverka hur inledningen skulle se ut i huvudtävlingen sen. Mellan prologen och huvudtävlingen låg fokus på att få i sig energi och mycket vätska, var nog upp emot ca 30 grader i solen vilket gjorde att man blev mör bara utav det.

Min taktik under huvudtävlingen var att åka offensivt och göra attackerna efter kurvorna för att få till dragspelseffekt samt våga lita på min egen kapacitet. Slutade på en tredjeplats efter en första placerad Anders Böhlmark som var urstark andra halvan av loppet. Inför spurten om andra platsen med Carl Troedsson började kroppen krampa så fick nöja mig med en tredjeplats för dagen, tror min offensiva körning under första halvan av loppet samt värmen gjorde utslag när det skulle avgöras. Tackar Väsby Skidklubb och Snö och Tö för ett trevligt arrangemang.

Nu blir det förmodligen inga tävlingar på ett tag, utan träningen blir i fokus. Tanken är att jag kommer köra en del tävlingar i slutet av augusti, under september och någon i oktober. Här kommer en film med lite klipp från dagen:

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s