Rullskidgalejet

Vaknade upp idag söndag till en skön vilodag och en dag där jag inte har något speciellt planerat här i Uppsala. Anna är och kör Halvvättern så följer henne via Race One Appen och peppar med sms. Tanken för dagen är att jag ska ta det väldigt lugnt och samla kraft, kanske en lättare promenad men någon större ansträngning än så blir det inte. Börjar sommar jobba imorgon här på Byggmax och ska göra det fram till skolan startar igen i September. Detta betyder att jag nu efter några veckor men rätt fritt schema då det inte varit så mycket styrda lektioner i skolan får lov att börja planera mina träningspass utifrån hur jag jobbar vilket inte bör vara några konstigheter. Gillar att strukturera och lägga upp en plan inför veckorna.

Tävlade igår på rullskidor igen i Norrtälje där Rullskidgalejet genomfördes. Vädret med 30 grader gjorde loppet till en svettig historia. Tömde det som fanns för dagen och fick till en helt okej 11 plats i det starka startfält som dök upp. Lånerullskidor gjorde att loppet blev rättvist och tävlingen var ett välarrangerat evenemang av arrangörerna.

Kan sammanfatta min prestation med några situationer som hände under loppet. Första är när jag är i rygg på Pontus Nordström, märker hur han slingrar sig framåt i klungan för att sedan öka farten för att sedan få lucka. Jag lyckas hänga med i det och vi får några meter på huvudklungan. Tyvärr för min del så kommer en liten backe och jag saknar det där lilla extra för att hänga med honom i stakningen över krönet och får inte vindsug nedför. Gjorde i alla fall ett försöka att sätta mig i utbrytning men idag hade jag inte det som krävs för att gå med tyvärr, kommer förhoppningsvis nya chanser.

En annan är när det börjar gå fort innan andra spurtpriset vid 23KM, har själv varit uppe en stund tidigare i tät i klungan och ökat farten. När sedan näste man går upp hamnar jag precis bakom det som återstår av gruppen och hamnar i en klunga bakom. Återhämtar mig rätt fort och försöker börja jobba mig ikapp åkare och mindre grupper framför. Tyvärr så hade jag ingen hjälp med farten så blir här lite smått frustrerad. Bestämmer mig för att jag vägrar att dra runt en grupp på ca 10 personer som ligger runt topp 15, så ser till att jag återhämtar mig och lägger mig längre bak i gruppen och inväntar rätt läge att rycka ifrån gruppen. Det kommer en backe och här gör jag mitt drag vilket jag lyckas med, skönt det. Lyckas kriga mig ikapp Gustav Nordström och Claes Steimert. De är tyvärr rätt slitna men kan trots det ändå bidra till att hålla fart och avlastar mig under korta perioder i farthållningen. Vi tre kommer ikapp med ca milen kvar först Simon Lageson och sedan Jimmy Johnsson.

Inför avslutningen, med 3-4km kvar börjar jag känna av att kroppen svarar sämre och sämre. Trycket i stakningen saknas och känner hur energin börjar ta slut. Inte så konstigt kanske eftersom man legat på rött under långa perioder och fångat vind ca 70-80% efter spurtpriset. Får nu lov att avstå helt från dragjobb och försöka återhämta mig för att kunna vara med hela vägen in till spurt. Återfår en del kraft men så fort vi ska göra den sista urladdningen svara ingenting. Hade varit skoj med topp 10 men får vara nöjd med att hamna precis utanför. Hade kunnat varit utanför topp 15 om jag inte gjort det drag som jag gjorde efter spurtpriset så får vara glad för det.

Resultat: https://idrottonline.se/OKRoslagen-Skidor/globalassets/b0a421ea7d504cd49d13d038700fafd3/rullskidsgalejet_2019_resultatlista_v2.pdf

Vill tacka Benny Halvarsson som hjälpte mig med servicen idag, funkade kanon. Benny ska själv genomföra i sommar 10 gånger Ironman på rad under en tävling i Mexiko. Ni kan följ hans träning och tävlande mm på hans Instagram: https://www.instagram.com/bennyhalvarsson/?hl=sv

Efter loppet blev jag tyvärr jävligt irriterad, ledsen och besviken då jag fick höra av säkra källor hur en serviceperson uppträtt sig bland de längre fram i resultatlistan. Cyklande serviceperson ska ha legat precis framför en av sina åkare och hållit fart samt plöjt vind. Detta påverkade förmodligen inte mitt lopp men tyvärr kanske andras resultat. Säger bara att det är riktigt dåligt och påverka tävlingen på det sättet. Saknad av moral där. Tyvärr är det förmodligen så att denna serviceperson enbart fick en muntlig varning av TDn, om ens det. Längdskidåknings/rullskidåknings världen är enligt min mening tyvärr rätt mesig för det mesta när det bland annat gäller att straffa osportsliga uppträdande. I det här fallet tror jag det handlar mer om att inte skapa ovänner och riskera att åkare från samma klubb/team som alla placerar sig topp 10 och bidrar till ett starkt startfält väljer att inte komma till start nästa år om de blivit bestraffade tidigare för sitt uppträdande. Säger bara skärpning till nästa gång på denna punkt. Får hoppas nu att jag inte trampat på någons tår som inte förtjänar det och att dessa rader kan vara mer en väckarklocka för personerna det gäller, hur man beter sig för att göra tävlingen rättvis. Nog om detta, stort plus att arrangörerna fixade lånerullskidor och att banan var så fin som den var, i stort sätt helt utan trafik.

Nästa helg blir det tävling i Arlanda, vi hörs!

Foto 2019-06-08 13 52 36Foto 2019-06-08 14 53 39

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s