Klarälvsloppet

Tredje helgen i rad med tävling och idag kördes sommarens Vasalopp, Klarälvsloppet.
9 mil på den gamla banvallen mellan Hagfors till Karlstad. Körde detta lopp förra året, då jag slutade på en 20plats och därför hade jag inför dagens tävling målet att vara minst topp 20 och slå fjolårets resultat. Stark startfält även i år med många namn från de olika långlopps teamen från Ski Classics så hade en känsla innan att det skulle gå väldigt fort bitvis. Ett till mål som jag hade satt var att försöka vara med och påverka loppet på något sett och inte bara ha målet att överleva så länge som möjligt. Tror jag utvecklas mer på att våga och försöka än att bara dingla längst bak i klungan.

Loppet inledde i ett ganska jämnt tempo och det handlade mycket om att positionera sig innan det smalnade av. Kom in på en bra placering när vi lämnade den större bilvägen och in på banvallen så låg bra till ifall något skulle hända. Tempot slog av och ingen försökte sig på några större saker med tanke på den lätta banprofilen. Efter lite mer än en mils körning kom första fartökningen och klungan sprack upp lite. Låg själv bra placerad så kunde hänga med hyfsat lätt.

Efter några tempoökningar och lite körning stannade tempot av igen och farten lugnade ner sig rejält. En klunga på ca 30 man hade format sig påväg in mot första spurtpriset i Munkfors efter ca 3mil. Då ökades tempot rejält och det blev hårdkörning om det. Detta var första gången jag fick lite problem med farten men så fort vi passerat spurtpriset och tempot lugnat ner sig var jag ikapp igen.

Fram till mil 4 var det väldigt lugn körning då ingen ville ta tag i farten då det var rätt hopplöst att göra något eftersom det var så lätt åkt. Hade slingrat mig längst fram till täten på klungan här och i en av de få backarna som kom ökade jag farten och fick här en lucka. Första tanken då var att hoppas få med mig någon till så fortsatte dunka på men efter någon kilometers solokörning fick jag ge upp den drömmen och klungan kom ikapp igen. Just när jag blivit infångad höjdes farten igen och det blev här en stunds hårkörning.

Men farten slogs av igen för en stund för att några kilometer senare skurvas upp igen. Låg då lite dumt till då klungan blev en lång orm så när folk framför tappade fick jag köra slalom och förbruka onödig energi men kunde trots detta med nöd och näppe hänga med. Milen rullade på fort här ett tag och in mot sista spurtpriset i Forshaga med 2 mil kvar var klungan nere på runt 20 st.

Här blev det tyvärr godnatt för mig i tävlingen då tempot blev övermäktigt om spurtpriset och det slog aldrig av efter vilket gjorde att jag tappade täten. Efter några kilometers solo jakt kom jag ikapp Robert Brundin som också fått släppa. Vi växeldrog och fick till ett bra samarbete så vi kunde hålla ett hyfsat tempo resten av loppet. Gled i mål på en 16 plats, 3min och 46 sekunder efter dagens segrare Anton Karlsson.

Nöjd med dagen i helhet och över 3 helgers tävlande i rad. Har en riktigt bra känsla inför vintern!

Resultat Klarävsloppet 2018: http://klaralvsloppet.r.mikatiming.de/2018/?pid=list

Bilder och filmer:

IMG_3630IMG_3631

IMG_3615

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s