Träningen, Skolan och UVK-Rullen

Hallå, har tyvärr varit lite dåligt med uppdateringarna här sista tiden, förlåt för det men har saknat inspiration och saknat saker att skriva om. Har under de senaste månaderna haft mestadel jobb och träning på schemat. När det gäller träningen så har den flutit på bra då jag kunnat följa det träningsschema jag har. Har avverkat ett till Vasapass för någon vecka sedan och fick till det riktigt bra även om jag så klart blev så där härligt slut efteråt, men det ska man också bli efter sådana genomkörare. Jämfört med tex förra sommaren då jag körde mer mängdträning och hade mer fokus på att få in så många timmar som möjligt så tycker jag att träningen absolut är roligare i år eftersom jag nu fokuserar mer på nyckelpassen/fartpassen. Är betydligt piggare i år när det blir intervaller och på så sätt kan jag pressa mig mer. Inte ofta jag känner mig sliten när jag tränar även om jag så klart har några volymveckor som blir tyngre ibland. Får hoppas detta recept blir lyckat i vinter sen.

Som jag skrev i förra inlägget att jag skulle börja plugga till Idrottslärare i Falun så har skolan nu dragit igång. Haft min första skolvecka i veckan här och har bara positiva tankar om denna, känns grymt skönt att äntligen vara igång nu då man under hela sommaren bara gått och längtat på att det ska dra igång. Den största skillnad den här veckan har varit att istället för att träna på förmiddagarna har det mest blivit kvällsträning men även det har funkat bra, tar väl någon vecka till innan man är inne i det helt. Dock så är det lite jobbigt att det börjar blir sjukt mörkt fort nu på kvällarna men man får klä sig rätt och ta med lampa så löser det sig.

Idag gjorde jag tävlings comeback efter ca 5 månaders frånvaro. UVK-Rullen i Uppsala kördes och slutade på en 4 plats i ett hyfsat starkt startfält där Pontus Nordström visade upp samma fina form som han hade under hela förra vintern och vann rätt överlägset. Var rätt så nervös innan, mer än vanligt men det beror nog mest på att jag inte tävlat på ett tag och visste inte alls hur kroppen skulle svara på tävlingsfart. Hade i alla fall en hyfsad kropp och kunde få ut det jag hade för dagen. Hade målet inför loppet att vara minst på pallen men får nöja mig med att hamna precis utanför, tömde verkligen ut allt som fanns idag. Höll ihop tekniken bra även när jag började bli trött vilket jag så klart är nöjd med. Nu väntar 2 helger till med tävlingar, först Bessemerrullen och sedan Klarälvsloppet. Vi hörs!

Resultat från dagen: http://uvk-race.se/onewebmedia/Resultatlista_Prel_UVK-rullen%202018.pdf

Bilder från dagen:

f99f3646-b15c-44c5-a80d-735d2e7476eb245ed74c-047a-4bbc-86b3-81daa924d25a

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s