En till träningsvecka är över

Helg och lördag eftermiddag vilket innebär att jag tagit mig igenom ytterligare en träningsvecka. Imorgon väntar en vilodag vilket alltid är välbehövlig på många sätt. Detta var den sjunde veckan på det nya träningsåret och så här långt känns träningen bara bättre och bättre. Har kommit in i en bra träningsbubbla och har kunnat genomföra i stort sett alla pass enligt plan. Har haft mer fokus detta träningsår på nyckelpassen (intervallpassen) och tycker inledningsvis att jag lyckats bra med detta i inledningen av det nya träningsåret.

Har under det senaste veckorna kört en del olika pass och träningsformer men har främst fokuserat, som sagt, på intervallpassen där jag för det mesta kört stakning. Har försökt fått in minst ett pass i veckan skejt och även något cykelpass för att få lite variation. Körde för första gången förra veckan ett så kallat ”Vasapass” vilket jag helt klart kommer köra flera gånger framöver. Det blev som det låter, jobbigt, slitigt men samtidigt väldigt nyttigt och helt klart ett pass som kommer vara välbehövligt att ta med sig till vintern och långloppen. Detta pass kände jag av ett antal dagar efter.

När det gäller tävlandet har jag ännu inte gjort något framträdande, känner mig inte jätte tävlingssugen för tillfället och känner någonstans då att det är lika bra att avstå. Fokuserar istället på träningen och att göra den så bra som möjligt tillsvidare. Vet att det kommer tävlingar framöver och vill då vara motiverad för att göra ett så bra resultat som möjligt. Därför kommer jag nu att fortsätta ett tag till framöver att ha träningen som första prioritet för jag vet att i september så har jag förmodligen 3st rullskidtävlingar inplanerade. Om det blir någon tävling innan dess får vi se, men i dagsläget har jag inget inplanerat.

Vi hörs!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s