Sammanfattning vintern 17/18

Hallå där! Nu är det ca 2 veckor kvar tills träningen enligt schema drar igång igen så tänkte nu försöka kort sammanfatta vintersäsongen som varit. Om jag sammanfattar säsongen i helhet så är jag nöjd med en del av de resultat som jag lyckades prestera. Har på några av loppen jag ställt upp i kört bättre än tidigare, har kommit längre fram i resultatlistan och har slagit åkare som jag tidigare varit efter. Känslan under dessa lopp har också varit betydligt bättre, har känt mig starkare och har haft ett helt annat tryck jämfört med tidigare.

Även om man har målet att köra bra varje tävling och bättre än tidigare år så har det tyvärr funnits tävlingar under vinter som det inte alls svarat på som jag velat. Har trots detta på de flesta av dessa sämre tävlingar inte direkt backat i resultat jämfört med tidigare vintrar utan har trots detta kunnat hålla en hög lägsta nivå och ändå presterat ett resultat med en sämre dag i spåret vilket är skönt att ha med sig.

Visst, det har ju funnits några enstaka tävlingar som jag kört i vinter som gått sämre än tidigare år men under dessa fanns det orsaker som inte direkt förbättrade oddsen på att det skulle kunna gå bra heller. Men detta tar jag lärdom av och jag vet nu så här i efterhand vad som gått snett och vad jag kan göra annorlunda.

Även om det är långlopp som jag satsar på så är jag väldigt nöjd med att jag blivit bättre på de mer traditionella distanserna. Att jag på dessa börjar kunna prestera resultat, speciellt i fristilen där jag höjt mig några nivåer under denna vinter. Detta har så klart att göra med att jag kört minst ett pass skejt i veckan under hela sommaren och vintern, både A1 och fartpass. Har därför blivit säkrare och har nu börjat hitta de olika växlarna vilket såklart gjort att jag tycker det är roligare att köra ett skejt pass nu jämfört med tidigare.

Överlag så är jag som sagt nöjd över vad jag presterat i vinter, vet att jag höjt min lägstanivå ytterligare och vad jag måste förbättra för att ta ytterligare steg till nästa säsong. Här kommer de 3 tävlingar som jag är mest nöjd med under vintern.

Plats 3, Grönklittsjakten dag 1:

Näst sista tävlingen för säsongen så lyckades jag få till ett riktigt bra resultat utifrån mina förutsättningar när det gäller fristilen. Fick till tekniken och kunde hålla bra tryck vilket räckte till mitt bästa fristilsresultat någonsin. Detta var helt klart viktigt att få med sig inför framtiden och till träningarna/tävlingarna som kommer.

Plats 2, Axa Ski Marathon:

Första deltävlingen av långloppscupen och fick direkt ett bra kvitto på vilken kapacitet jag har. Trots att jag fick en sämre start och hamnade efter direkt så krigade jag på, var inte rädd att vara framme och bidra med fart i de grupper jag hamnade i. Lyckades få med mig en bra känsla och ett bättre resultat än tidigare år i denna tävling. Detta la grunden till min slutliga 8 plats totalt i svenska långloppscupen!

Plats 1, Halvvasan:

Ett av säsongens stora mål, ville upprepa fjolåret och vara först i mål även i år. Hade en bra känsla och kände mig stark hela loppet, toppformen var här! Fick trots detta tufft motstånd av Daniel Södersten men tillslut lyckades jag bli ensam i Krångåsen vilket jag kunde förvalta hela vägen in i mål. Fick med mig en bra känsla inför söndagens Vasalopp, som jag tyvärr inte skulle ha kört då en infektion satte stopp för en lyckad placering även där.

 

Detta var en liten kort sammanfattning av min vintersäsongen 2017/2018. Vill tacka alla som hjälper mig i min satsning, familjen, vänner och sponsorer mm. Utan er hade jag inte kunnat göra detta! Nu blir det fortsatt vila och träna lagom någon vecka till. Startar igång igen första veckan i maj med träning på schema igen, vi hörs!

cropped-img_27434.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s